Drip Hario V60 Metal 02

gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka 0 0 Ilość ocen

Produkt – legenda. Wyprodukowany przez japońską markę Hario, która istnieje na rynku od prawie stu lat. Produkująca początkowo cienkie, odporne na wysokie temperatury szkło laboratoryjne firma z czasem stała się symbolem alternatywnych metod parzenia kawy.

Drip V60 to najbardziej rozpoznawalny produkt Hario. Doceniony na całym świecie – wśród amatorów za prostotę i łatwość przygotowania w nim kawy, a wśród profesjonalistów za możliwość eksperymentowania. Już w samej nazwie – V60 – zakodowana jest jedna z jego zalet. V oznacza stożkowy kształt, a 60 to stopnie kąta rozwarcia tego stożka. Hario po wielu przeprowadzonych testach uznało taki właśnie kształt za najbardziej optymalny, by kawa parzyła się równomiernie. Dzięki niemu woda spływa do środka, wydłużając jej czas kontaktu z kawą, dając tym samym pełniejszy smak. Innym ważnym elementem są żłobienia na wewnętrznej stronie dripa. Sprawiają one, że filtr nie przylega całkowicie do ścianek, co ułatwia przepływ powietrza. Zapobiega to wytwarzaniu się ciśnienia wewnątrz serwera, które mogłoby zatkać drip.

Drip Hario V60 jest prosty w obsłudze, a także łatwy do wyczyszczenia. Ważną cechą jest także to, że w zależności od stopnia zmielenia ziaren, czy szybkości przepływu wody możesz uzyskać kawę o różnej intensywności. Dostosowaną do Twoich indywidualnych upodobań. Drip Hario V60 jest dostępny w wielu wersjach. Każda z nich posiada dodatkowe indywidualne zalety. Prezentowana tu wersja metalowa jest lekka, a zarazem wytrzymała, dlatego idealnie sprawdzi się np. w podróży. Do zaparzania kawy w Dripie Hario V60 potrzebne będą papierowe filtry. Świetnie sprawdzi się także jasno palona kawa wysokiej jakości z segmentu Speciality.

ZmywarkaZmywarka MetalMetal
chwilowy brak towaru
Cena: 159,00 zł
ilość plus minus
Opis produktu
Zobacz opinie

Jak parzyć kawę w dripie ?

Jak parzyć kawę w dripie ? Temperatura 90-93 °C Woda 350 ML Kawa 26 G Młynek ŚREDNIE Czas 3 MIN

Umieść papierowy filtr w zaparzaczu i zmocz go dokładnie gorącą wodą.

Produkty
Zobacz produkt
Zobacz produkt
Zobacz produkt

Wsyp kawę do filtra zalewając ją około 50 ml wody i odczekaj 30 sekund. Następnie powolnymi kolistymi ruchami dolewaj resztę wody przerywając co jakiś czas, aby nie przelać filtra. 

Produkty
Zobacz produkt
Zobacz produkt
Zobacz produkt

Zaparzanie od pierwszego zalania wodą powinno trwać około 2 minuty i 30 sekund. Jeżeli trwa znacznie dłużej to oznacza, że ziarna zostały zmielone zbyt drobno i odwrotnie – jeżeli trwa znacznie krócej – ziarna zostały zmielone zbyt grubo.

Produkty
Zobacz produkt
Zobacz produkt

Drip Hario V60 Metal 02 - opinie

Dodaj opinię

separator Może Ci się również przydać

Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl