Drip Wilfa Pour Over

gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka 0 0 Ilość ocen

Drip Wilfa Pour Over to propozycja Norwegii – kraju, w którym rynek kawowy jest bardzo rozwinięty. Z pewnością znają się na rzeczy. Drip ten został zaprojektowany przy współpracy z wielokrotnym mistrzem baristów, Norwegiem - Timem Wendelboemem.

Czym się wyróżnia ten produkt? Przede wszystkim płaskim dnem. W przeciwieństwie do tych o stożkowym kształcie drip Wilfa Pour Over sprawia, że woda ma dłuższy kontakt ze zmielonymi ziarnami. Dzięki temu kawa jest intensywniejsza i gęstsza, o mniejszej kwasowości. Dodatkowym elementem tego zaparzacza jest przesłona do kontrolowania przepływu wody poprzez jej stopniowe otwieranie i zamykanie. Daje to możliwość ciągłego eksperymentowania. Nie ma jednego dobrego sposobu zaprzania – musisz znaleźć swój, tak by kawa cieszyła Twoje kubki smakowe. Przesłona posiada silikonowy zaworek, który zapobiega przeciekaniu. Drip Wilfa Pour Over ma także podwójne ścianki, które zapewniają świetną izolację cieplną, dzięki czemu woda nie traci temperatury podczas parzenia.

Wykonany jest z tworzywa sztucznego wolnego od BPA (związku chemicznego, który ma niekorzystny wpływ na zdrowie), dzięki temu jest lżejszy od dripów porcelanowych czy szklanych. Jest także bardziej odporny na wszelkiego rodzaju uszkodzenia, więc spokojnie możesz go zabrać ze sobą wszędzie. Niewątpliwym plusem jest także przyjemny wygląd zaparzacza. Dostępny w trzech intensywnych kolorach Drip Wilfa Pour Over zdecydowanie ożywi wnętrze każdej kuchni. Do zaparzenia kawy w tym urządzeniu niezbędne będą filtry papierowe do dripów z płaskim dnem firmy Melitta.

Nie zmywarkaNie zmywarka PlastikPlastik
wysyłka 24H
Cena: 179,00 zł
ilość plus minus
Opis produktu
Zobacz opinie

Jak parzyć kawę w dripie ?

Jak parzyć kawę w dripie ? Temperatura 90-93 °C Woda 350 ML Kawa 26 G Młynek ŚREDNIO GRUBE Czas 4 MIN

Umieść papierowy filtr w zaparzaczu i przelej go gorącą wodą, żeby pozbyć się papierowego posmaku i ogrzać drip. Upewnij się, że przepływ dripa jest zamknięty. Postaw go na serwerze lub kubku i wsyp zmieloną kawę.

Produkty
Zobacz produkt
Zobacz produkt
Zobacz produkt

Zalej kawę wodą tylko tyle by przykryć ziarna. Odczekaj ok. 30 sekund. Otwórz przepływ dripa zgodnie ze swoimi preferencjami (im większy otwór tym szybszy przepływ wody, a co za tym idzie – bardziej delikatna kawa). Dodawaj stopniowo resztę wody wlewając ją kolistymi ruchami. 

Produkty
Zobacz produkt
Zobacz produkt

W zależności od ustawień przepływu, po ok. 3-5 min kawa jest gotowa.

Warto poeksperymentować z grubością ziaren, ilością kawy i wody, a także ustawieniami przepływu po to by uzyskać efekt najlepszy dla naszego podniebienia!

Produkty
Zobacz produkt
Zobacz produkt

Drip Wilfa Pour Over - opinie

Dodaj opinię

separator Może Ci się również przydać

Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl