Kawa House Espresso

gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka 5 2 Ilość ocen

DATA PALENIA: 03.07.2018

ŚREDNI STOPIEŃ PALENIA

 

Kraje: Gwatemala, Kostaryka, Salwador, Brazylia, Indie

Nazwa: House Espresso

Plantacja: Small local plantations

Wysokość upraw: 1000 – 2000 m.n.p.m.

Metoda obróbki: Washed / Natural

Odmiana: Typica

wysyłka 24H
Cena: 34,80 zł
ilość plus minus
Opis produktu
Zobacz opinie

Mieszanka ziaren 100% Arabica. Charakteryzuje się gęstą cielistością, długo utrzymującą się cremą o głębokim brązowo-złotym odcieniu. Jej wyjątkowy aromat perfekcyjnie harmonizuje się z wyraźnie wyczuwalnymi akcentami czekolady, pieczonego chleba i migdałów. Jest karmelowo słodka, praktycznie bez wyczuwalnej kwaskowatości. Na długo pozostawia posmak deserowej czekolady i orzecha włoskiego. Idealnie sprawdza się jako baza do kaw mlecznych.

Ziarna wypalane są starą metodą tradycyjną w małym piecu marki Probat z 1974 roku zasilanym gazem. Wypalane są na bieżąco w małych partiach po 9 kilogramów za jednym razem. Zaraz po wypaleniu ziarna pakowane są w hermetyczne torebki. Zgodnie z życzeniem mogą być również zmielone na profesjonalnym młynku tuż przed wysyłką.

Jest to mieszanka ziaren skomponowana specjalnie pod espresso czyli do parzenia w ekspresie ciśnieniowym lub kawiarce. Sprawdzi się idealnie również jako klasyczna polska zalewajka, parzona we french presie (prasce francuskiej) czy aeoropresie. Natomiast dość ciemne palenie ziaren powoduje, że nie polecamy jej do metod przelewowych - ekspres przelewowy, drip, chemex.

Mieszanka House Espresso jest starannie dobraną kompozycją szlachetnych ziaren 100% Arabica z Gwatemali, Kostaryki, Salwadoru, Brazylii i Indii.

Produkty

Kawa House Espresso - opinie

Dodaj opinię

separator Może Ci się również przydać

Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl