Kawa Italian Espresso

gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka 5 1 Ilość ocen

DATA PALENIA: 03.07.2018

ŚREDNI STOPIEŃ PALENIA

 

Kraje: Brazylia, Kostaryka, Gwatemala, Indie, Tanzania, Uganda

Nazwa: Italian Espresso

Plantacja: Small local plantations

Wysokość upraw: 1100 - 1500 m.n.p.m.

Metoda obróbki: Washed / Natural

Odmiana: Typica

wysyłka 24H
Cena: 34,80 zł
ilość plus minus
Opis produktu
Zobacz opinie

Wysokiej klasy mieszanka 85% ziaren Arabica i 15% ziaren Robusty dla koneserów włoskiego espresso o bogatym smaku i pięknej cremie. W aromacie przebijające się akcenty migdałów i marcepanu. W smaku lekka, niewyczuwalna wręcz kwaskowatość, słodycz czekolady deserowej z delikatnym posmakiem korzennym, orzecha włoskiego i kakao. Kawa mocna, esencjonalna o pełnej cielistości dzięki której idealnie komponuje się z mlekiem.

Ziarna wypalane są starą metodą tradycyjną w małym piecu marki Probat z 1974 roku zasilanym gazem. Wypalane są na bieżąco w małych partiach po 9 kilogramów za jednym razem. Zaraz po wypaleniu ziarna pakowane są w hermetyczne torebki. Zgodnie z życzeniem mogą być również zmielone na profesjonalnym młynku tuż przed wysyłką.

Mieszanka Italian Espresso  to połączenie 80% wysokogatunkowych ziaren Arabica z Brazylii, Kostaryki, Gwatemali i Indii oraz 15% wysokiej jakości ziaren gatunku Robusta pochodzących z Tanzanii i Ugandy.

Jest to mieszanka ziaren skomponowana specjalnie pod espresso, czyli do parzenia w ekspresie ciśnieniowym lub kawiarce. Sprawdzi się idealnie również jako klasyczna polska zalewajka, parzona we french presie (prasce francuskiej) czy aeoropresie. Natomiast dość ciemne palenie ziaren powoduje, że nie polecamy jej do metod przelewowych (ekspres przelewowy, drip, chemex).

Produkty

Kawa Italian Espresso - opinie

Dodaj opinię

separator Może Ci się również przydać

Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl